Naš prvi vratar odrađuje rehabilitaciju nakon parcijalne rupture prednjeg križnog i medijalnog kolateralnog ligamenta koljena.

Naš prvi vratar Marko Malenica (30) oporavlja se od ozljede koljena i svakodnevno je u klupskom fitnessu na treninzima s Marinom Vučkom koji je u stručnom stožeru zadužen za rad s oporavljenicima. Podsjećamo da je standardni čuvar mreže Bijelo-plavih prvog dana travnja na treningu osjetio kako ga je nešto „presjeklo“ u lijevom koljenu i nikako mu nije bilo ugodno čekati magnetsku rezonancu i mišljenje liječnika o težini ozljede koju je zadobio. Ipak se u konačnici pokazalo i potvrdilo da nije došlo do potpunog puknuća prednjih križnih ligamenata, nego je na tom mjestu dijagnosticirana parcijalna ruptura što vrijedi i za medijalni kolateralni ligament.

Ipak je ovo puno bolja varijanta od nekih mogućih ishoda kojih sam se pribojavao. Nisam morao na operaciju, što me svakako veseli jer znamo da oporavak nakon nje mora potrajati nekih osam mjeseci. U mome slučaju izvan terena ću biti oko mjesec i pol dana, možda dva, nakon čega bih se trebao vratiti u normalni trenažni proces. Koljeno mi dobro reagira na sve ovo što zasad radim u smislu jačanja ozlijeđene noge pa mogu reći da se oporavak odvija prema planu. Vjerujem da će tako biti i u predstojećem razdoblju, rekao je Malenica.

Dosad najozbiljnija ozljeda u karijeri

Nije Marko do sada bio nikada sklon ozljedama. Puno je već sezona na sceni, a samo je jednom imao malo duži oporavak koji je potrajao šezdesetak dana.

Mogu reći da mi je ovo najozbiljnija ozljeda s kojom sam se suočio u karijeri. Sve je to sastavni dio sporta i nema nikakvog očajavanja, posebno jer je sve moglo biti i kudikamo kompliciranije. Srećom pa nije, tako da me ništa nije značajnije poremetilo. Ostaje mi odraditi sve što trebam po uputama trenera Vučka i uz preporuke naših klupskih liječnika te strpljivo čekati na povratak. Drago mi je da se Franko Kolić dobro snašao, odličan je dečko i sigurno isto takav vratar kojemu želim puno sreće u nastavku sezone, kao i općenito našoj momčadi da ispuni cilj i očekivanja.